Tzatziki

Tzatziki er en frisk og lækker græsk klassiker, der er elsket for sin cremede tekstur, og friske smag. Min hjemmelavede version kombinerer fyldig græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg, toppet med et strejf af frisk dild eller mynte. Denne alsidige dip er perfekt som tilbehør til grillet kød, fisk eller som en smagfuld dip til grøntsager og brød. Oplev hvordan denne autentiske tzatziki kan tilføje et frisk pift til dine måltider og bringe en smag middelhavet til dit bord.

Ingredienser:

N

5 dl. græsk yoghurt 2 el. 10%

N

2-3 fed hvidløg, presset

N

1 agurk, groft revet

N

1 tsk. salt og lidt peber

N

Evt. en håndfuld frisk mynte eller dild

N

Evt. lidt olivenolie til pynt på toppen

4 personer

}

15 min. arbejdstid

}

45 min. ialt

Fremgangsmåde:

1. Riv agurk i en sigte, og tilføj salt. Lad den hvile 30 minutter så vandet kan løbe fra.

2. I en skål blandes græsk yoghurt med hvidløg, peber og evt. krydderurter.

3. Knug det sidste væde fra de revet agurker og vend i det græske yoghurt.

Lad den gerne stå på køl nogle timer inden servering, hvis det er muligt, så den kan trække mere smag. Smag til med salt og peber.

Flere opskrifter på dressinger

Find salatinspiration her