Sund banankage med dadler og havregryn

Den her opskrift blev skabt i køkkenet på mit arbejde, hvor jeg laver mad til vuggestue og børnehavebørn. Den kom til fordi jeg havde nogle overmodne bananer, som jeg skulle have bugt med. Derfor tryllede jeg denne kage frem til vuggesteuens eftermiddags mad. Her får du et virkelig lækkert bud på en nem og lækker banankage med dadler og havregryn. Et sundere alternativ til den klassiske kage. Den er dejlig mild i smagen og fyldt med naturlig sødme fra dadler og bananer, mens havregrynene giver en dejlig tekstur og ekstra næring. Perfekt som et mellemmåltid til store og små, eller en dessert, når du vil forkæle dig selv og andre med noget, der både smager godt og er rig på fibre.

Ingredienser :

N

6 bananer, modne

N

4 æg

N

6 dl. havregryn

N

100 gram dadler

N

2 tsk. kanel

N

2 tsk. vaniljesukker

N

1 dl. mælk

12 personer

}

10 min. forberedelse

}

35 min. ialt

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocesser og blend til til det er helt ensartet i konsistense. 

2. Smør et ildfast fad ca. 30×20 i mål og fordel dejen heri. 

3. Bag i ovnen på 185 grader varmluft i ca. 25 min. 

Kagen bliver endnu bedre af, at få lov at køle ned inden den nydes. 

Inspiration til flere børnevenlige retter

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Inspiration til aftensmaden