Pastasalat med langtidsbagte tomater
Her får du en fantastisk salat, der kombinerer friske ingredienser og langsom bagning for at skabe en salat, der vil imponere dine smagsløg. Disse langtidsbagte tomater, som er fyldt med intens smag og en dejlig sødme, bliver centrum for en frisk og mættende salat. Kombinationen af rucola, pasta og frisk mozzarella giver både tekstur og fylde, mens en grøn pesto tilføjer en vidunderlig smag. Perfekt som en let frokost, som tilbehør til aftensmaden eller som et måltid i sig selv.
Ingredienser:
800 gram tomater
2 spiseskeer olivenolie
2 fed hvidløg, presset
1 spiseske tørret eller frisk timan
1 teske salt
2 håndfulde rucola
200 gram frisk mozzarelle, i tern
4 personer
15 min. arbejdstid
3 timer i ovnen
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 120 grader.
2. Skær tomaterne i kvarte og bland dem med olivenolie, hvidløg, timian og salt. Fordel dem på en bradepande og bag dem i ovnen i 3 timer.
3. Når de er færdige tages de ud og køles ned.
4. Kog pasta efter anvisning og skyl dem i koldt vand. Når de er nedkølet blandes de med rucola, de ovnbagte tomater og mozzarella i en skål.
Serverers med en grøn pesto.