Orange bønnetella med figner og abrikos

Den her opskrift bruger jeg jævnligt i køkkenet på mit arbejde, når jeg skal forkæle de små med lidt ekstra lækkert til deres formiddag eller eftermiddagsbrød. Jeg har valgt at kalde den orange bønnetella, da den indeholder bønner og appelsin. Dette resultere i et smørbart pålæg, der minder om orange knas chokolade.  Den er dejlig cremet og har en skøn sødme fra figner og abrikos, samt en dejlig frisk smag fra appelsin. Bemærk detaljen med den fintrevet appelsin skal, som tilføjes til sidst, det er nemlig den der giver det sidste touch, der gør denne orange bønnetella helt perfekt. 

Ingredienser :

N

1 dåse kidney bønner, skylles grundigt

N

50 gram tørrede abrikoser

N

50 gram tørrede figner

N

25 gram kokosmel

N

1 appelsin, saften og fintrevet skal

N

2 spsk. kakaopulver (bagekakao)

10 børn

}

5 min. forberedelse

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienser undtagen revet appelsinskal i en blender eller foodprocesser og blend til til det er helt ensartet i konsistensen, tilføj evt. mere saft fra appelsin, hvis den konsistensen er for tør.

2. Tilføj appelsinskal, fintrevet

3. Stil på køl, så den kan trække smag i mindst et par timer. Smager endnu bedre dagen efter.

 

Inspiration til flere børnevenlige retter

Inspiration til aftensmaden