Hasselback knoldselleri med rosmarin og parmesan

Velkommen til en lækker og enkel opskrift, der bringer en klassisk kartoffelret op på et nyt niveau ved hjælp af knoldselleri! Hasselback-knoldselleri er en skøn og velsmagende ret, som er perfekt til både hverdag og festlige lejligheder. Den sprøde yderside, kombineret med den bløde og saftige inderside, gør denne ret til en sand fornøjelse. Når du tilføjer parmesan og rosmarin, løfter du smagsoplevelsen til nye højder med en dejlig kombination af nøddeagtige og aromatiske noter. Denne opskrift er ikke kun utrolig velsmagende, men også nem at lave og et anderledes alternativ til de traditionelle hasselback kartofler. Perfekt som tilbehør eller som en vegetarisk hovedret. Prøv den og lad dig forføre af de enkle, men intense smage

Ingredienser:

N

1 knoldselleri

N

Lidt olivenolie

N

2 spsk. Rosmarin, frisk fint hakket, eller tørret

N

Salt

N

30 gram parmesan, fint revet

2-3 personer

}

15-20 min. forberedelse

}

1 time i ovn eller i airfryer

Fremgangsmåde:

1. Skræl knoldselleri, vask den og skær bunden af.

2. Skær tynde, parallelle skiver ned i knoldsellerien uden at skære helt igennem. Du kan placere knoldsellerien mellem to træskeer for at sikre du ikke skærer helt igennem.

3. Pensl med olivenolie

4. Drys rosmarin ovenpå og tilføj salt.

5. Bag i ovnen i 50-60 minutter på 200 grader varmluft, de sidste 10 minutter med parmesan på. Hvis du laver den i airfryer skal den have ca. 45 min. ved 185 grader,  med parmesan de sidste 5 minutter.

Er du på udkig efter retter med kød?