Frisk ærtemos med limeskal og hvidløg
Frisk ærtemos med limeskal og hvidløg er en simpel, sund og smagfuld opskrift, der kan bruges som dip, tilbehør eller som smørelse på brød. Denne ærtemos kombinerer søde ærter fra frost med cremet græsk yoghurt og et strejf af hvidløg, som giver en let krydret smag. Revet limeskal tilfører et frisk pift, der gør denne ærtemos til en perfekt ledsager til mange retter. Uanset om du bruger den som en hurtig dip til grøntsager eller som en del af en større menu, er denne nemme ærtemos med limeskal og hvidløg både hurtig at lave og fuld af smag.
Ingredienser:
15o gram ærter, fra frost
1 fed hvidløg
2 spsk græsk yoghurt
1 lime, fintrevet skal
Salt og peber
4 personer
5-10 min. arbejdstid
Fremgangsmåde:
1. Kog ærter i ca. 2 minutter
2. Køl dem ned i koldt vand
3. Kom ærter, græsk yoghurt og hvidløg i en minihakker eller blend det med en stavblender
Riv limeskal (økologisk) fint og tilføj det, sammen med salt og peber. Hold lidt igen med limeskallen og tilføj evt. mere så den er tilpasset dine smagspræferencer.