Torsk og kartofler i fad i sennepsauce

Her kommer en skøn opskrift på torsk og kartofler i en cremet sennepsauce, som er fyldt med smag og let at lave. Denne ret samler saftige stykker af torsk, mørt tilberedte kartofler, gulerødder og porrer, alt sammen bagt i et fad med en lækker flødesauce smagt til med sennep, citron og dild. Det er en perfekt ret til både hverdag og gæster – enkel, men fyldt med delikate smagsnuancer, som vil imponere ved bordet.

Ingredienser:

N

800 gram kartofler, halveret

N

oliven eller rapsolie

N

3 gulerødder, halveret i skiver

N

1 porrer, halveret i skiver

N

15 cherrytomater, halveret

N

1/2 l. fløde

N

2 spsk. fiskesennep

N

Hvidvin eller saft fra citron

N

4 torskefileter eller ca. 400 gram torskeloins

N

1 citron, i skiver

N

Dild

N

Salt og peber

4 personer

}

15 min. forberedelse

}

30 min. i ovnen

Fremgangsmåde:

1. Vask kartoflerne og halver dem, (behold gerne skrællen på) Fordel dem i et ildfast fad

2. Tilføj lidt olie og fordel det rundt

3. Sæt fadet med kartofler i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter

4. Imens går du i går med saucen ved at varme lidt olie en gryde

5. Tilføj porrer og gulerødder og svits i 3-4 minutter ved middelhøj varme

6. Tilføj fløde, og herefter sennep, hvidvin eller citron, tomat, salt og peber

7. Varm det godt igennem og smag til

8. Tag fadet med kartofler ud af ovnen, hæl saucen med grøntsagerne over kartoflerne og sæt det tilbage i ovnen ca. 15 min.

9. Dup torsken tør med køkkenrulle, når kartoflerne er næsten færdige placeres torsen ovenpå, tilføj salt, peber, frisk dild og skiver af citron og sæt det tilbage i ovnen til torsken er færdig. ca. 10 min. afhængig af størrelse på torskefileterne

Server straks.

 

 

Velbekomme

Aftensmadinspiration

 salatinspiration