Sund banankage med dadler og havregryn
Den her opskrift blev skabt i køkkenet på mit arbejde, hvor jeg laver mad til vuggestue og børnehavebørn. Den kom til fordi jeg havde nogle overmodne bananer, som jeg skulle have bugt med. Derfor tryllede jeg denne kage frem til vuggesteuens eftermiddags mad. Her får du et virkelig lækkert bud på en nem og lækker banankage med dadler og havregryn. Et sundere alternativ til den klassiske kage. Den er dejlig mild i smagen og fyldt med naturlig sødme fra dadler og bananer, mens havregrynene giver en dejlig tekstur og ekstra næring. Perfekt som et mellemmåltid til store og små, eller en dessert, når du vil forkæle dig selv og andre med noget, der både smager godt og er rig på fibre.
Ingredienser :
6 bananer, modne
4 æg
6 dl. havregryn
100 gram dadler
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
1 dl. mælk
12 personer
10 min. forberedelse
35 min. ialt
Fremgangsmåde:
1. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocesser og blend til til det er helt ensartet i konsistense.
2. Smør et ildfast fad ca. 30×20 i mål og fordel dejen heri.
3. Bag i ovnen på 185 grader varmluft i ca. 25 min.
Kagen bliver endnu bedre af, at få lov at køle ned inden den nydes.