Sund banankage med dadler og græskarkerner

Denne opskrift opstod ligesom min anden banankage også i køkkenet på mit arbejde, hvor jeg dagligt laver mad til både vuggestue- og børnehavebørn. Jeg havde nogle modne bananer til overs, som jeg ikke ville lade gå til spilde. Resultatet blev denne dejlige banankage med dadler, havregryn, græskarkerner og kakao. Kagen har den perfekte balance mellem sødme fra bananerne og dadlerne, og kakaoen, der giver en skøn, mild chokoladesmag. Havregrynene og græskarkernerne tilføjer både tekstur og næring, hvilket gør kagen ideel som et mellemmåltid eller en sundere dessert. Denne version er stadig et lækkert og fiberrigt alternativ til klassisk kage, med lidt ekstra smag, der vil glæde både store og små.

Ingredienser :

N

8 bananer, modne

N

4 æg

N

2 dl. havregryn

N

2 dl. græskarkerner, finthakket

N

150 gram dadler

N

2 tsk. vaniljesukker

N

5 spsk. kakaopulver, bagekakao

N

1,5 tsk. bagepulver

12 personer

}

10 min. forberedelse

}

35 min. ialt