Stegte rodfrugter vendt i balsamico
Her ser du en af mine mest populære opskrifter! Stegte rodfrugter vendt i balsamico er en vidunderlig ret, der kombinerer de naturlige, jordnære smage af rodfrugter med den rige, sød-syrlige smag af balsamico dressing. Denne salat er både mættende og forfriskende, og den kan nemt forberedes i forvejen, hvilket gør den perfekt til travle dage eller til at imponere gæster.
Rodfrugterne får en skøn karamellisering, når de steges, og balsamico dressingen tilfører en ekstra dybde, som fremhæver deres naturlige sødme. Toppet med sprøde valnødder og frisk persille bliver det en sand fryd for smagsløgene. Prøv denne opskrift næste gang du vil servere noget særligt – jeg er sikker på, at den vil blive et hit!
Ingredienser til salaten:
1/2 knoldselleri
4 gulerødder
2 rødbeder
3 fed hvidløg., presset
Salt
Frisk persille
Valnødder, groft hakket
Ingredienser til dressingen:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico eddike
1 1/2 spsk. sukker
1 tsk. dijon sennep
Salt og peber
4 personer
20-25 min. forberedelse
15 -20 minutter på panden
Fremgangsmåde:
1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og sæt den på køl.
2. Klargør alle rodfrugterne ved at vaske, skrælle og skære dem i mundrette bider. ca. 1 x 1 cm.
3. Varm godt med olie på en sauterpande og tilføj presset hvidløg, de svitses et par minutter inden du tilføjer rodfrugterne. Lad dem stege ved mellemhøj varme i 15-20 minutter. Rodfrugterne skal have lidt bid, men ikke hårde.
4. Smag til med salt og peber og køl det ned.
5. Vend herefter dressingen rundt og pynt med finthakket persille og grofthakket valnødder inden servering.
Hvis du vælger at lave den på forhånd, så vent med persille og valnødder til lige inden servering.