Bagte søde kartofler med avocadocreme og kikærter
Denne ret er en lækker kombination af søde og krydrede smage, der skaber en perfekt balance af tekstur og smag. De bagte søde kartofler fyldes med en cremet avocadocreme, mens de ristede kikærter, hvidløg og tomater tilføjer en dejlig sprødhed og en intens smagsoplevelse. Denne ret er både nærende og velsmagende, ideel som en sund let og lækker aftensmad.
Beregn 1 halv sød kartoffel pr. person hvis den servers som tilbehør til f. eks. kylling. og en hel sød kartoffel pr. person hvis det er et måltid i sig selv.
Ingredienser:
2 søde kartofler
2 avocadoer
1 dåse kikærter
10 cherrytomater
Olivenolie
Timian
Flagesalt
1 knold hvidløg
1 foråsløg
2-4 personer
15 min. forberedelse
30 min. i ovn
45 min. ialt
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på varmluft 200 grader
2. Vask og halver de søde kartofler på langs. Pensl med olie, og drys salt og timian på.
3. Skyl kikærter dup dem og læg dem på en bradepande med bagepapir. Hæl lidt olivenolie over og vend dem rundt i det sammen med lidt salt og timian.
4. Skyl og halver cherrytomater, læg dem på bradepanden og hæl lidt olivenolie over, salt og timian.
5. Læg de søde kartofler på bradepanden.
6. Skær toppen af hvidløgsknolden af, placer på bradepanden og tilføj en smule olivenolie.
7. Bag det hele i ovnen i 23-30 minutter. afhængigt af ovn og størrelsen på de søde kartofler. De skal være bløde når du stikker i dem.
8. Undervejs vendes kikærterne et par gange.
9. Imellemtiden moses avocado med en gaffel og smages til med salt og peber.
10. Når de søde kartofler er færdige, tages det hele ud af ovnen, og avocadocremen fordeles over de halve søde kartofler, derefter kikærter, tomater, hvidløgsfedene presses ud af knolden og fordeles også over. Pynt med forårsløg i ringe.
Velbekomme!