Sprøde og smagfulde falafler, ovnbagte

Disse falafler er både sprøde og saftige og er det perfekte valg for dig, der ønsker et sundere alternativ til den traditionelle friturestegte version. Lavet med friske krydderurter, kikærter og aromatiske krydderier, er denne opskrift ideel for både vegetarer og kødelskere. Falaflerne kan serveres som hovedret eller som en del af en lækker ret, f.eks. pitabrød eller sammen med salat, hummus og fladbrød. God fornøjelse med at lave denne skønne, smagfulde ret!

Ingredienser:

N

1 dåse kikærter, skylles

N

1 løg

N

2 fed hvidløg

N

1 æg

N

2 spsk. havregryn

N

1 stor håndfuld persille, evt. bredbladet

N

1 dl. olivenolie

N

1 spsk. spidskommen

N

1 tsk. salt og peber

4 personer

}

10- 15 min. forberedelse

Fremgangsmåde:

1. Skyl kikærter grundigt og kom i en minihakker sammen med alle de resterende ingredienser. (Løg i grove tern)

2. Hakkes til det har en ensartet konsistens.

Dæk til og sæt på køl en halv time.

3. Form farsen til falafler med en spiseske og læg dem på bagepapir på en bradepande, eller kom det i en frysepose, klip hul i det ene hjørne og form falaflerne ud på bagepapiret ved at trykke dem ud. 

4. Bag i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. vend dem halvejs inde i tilberedningen.

Velbekomme!

Salatinspiration

Dressinger