Orange bønnetella med figner og abrikos
Den her opskrift bruger jeg jævnligt i køkkenet på mit arbejde, når jeg skal forkæle de små med lidt ekstra lækkert til deres formiddag eller eftermiddagsbrød. Jeg har valgt at kalde den orange bønnetella, da den indeholder bønner og appelsin. Dette resultere i et smørbart pålæg, der minder om orange knas chokolade. Den er dejlig cremet og har en skøn sødme fra figner og abrikos, samt en dejlig frisk smag fra appelsin. Bemærk detaljen med den fintrevet appelsin skal, som tilføjes til sidst, det er nemlig den der giver det sidste touch, der gør denne orange bønnetella helt perfekt.
Ingredienser :
1 dåse kidney bønner, skylles grundigt
50 gram tørrede abrikoser
50 gram tørrede figner
25 gram kokosmel
1 appelsin, saften og fintrevet skal
2 spsk. kakaopulver (bagekakao)
10 børn
5 min. forberedelse
Fremgangsmåde:
1. Kom alle ingredienser undtagen revet appelsinskal i en blender eller foodprocesser og blend til til det er helt ensartet i konsistensen, tilføj evt. mere saft fra appelsin, hvis den konsistensen er for tør.
2. Tilføj appelsinskal, fintrevet
3. Stil på køl, så den kan trække smag i mindst et par timer. Smager endnu bedre dagen efter.