Kyllingefarsbrød med soltørrede tomater, feta og timian

Leder du efter en smagfuld og saftig opskrift, der både er nem at lave og fuld af middelhavsinspirerede smage? Så er dette kyllingefarsbrød med soltørrede tomater, feta og frisk timian det perfekte valg. Denne opskrift forener de rige og salte smagsnuancer fra fetaosten med den søde intensitet fra soltørrede tomater, og et strejf af timian tilføjer en aromatisk friskhed, som gør retten til en sand smagsoplevelse. Farsbrødet er ideelt til den nemme og lækre aftensmad, hvor store og små kan være med – Jeg har serveret denne for min vuggestue og børnehave flere gange, og den er et sandt hit!

Vær opmærksom på dette bliver en pænt stort farsbrød, der kan evt. være til 2 dage eller til madpakken dagen efter. 

God fornøjelse.

Ingredienser:

N

1 kg. hakket kyllingekød

N

2 tsk. salt og lidt peber

N

1 løg, i tern

N

2 æg

N

1 dl. mælk

N

3 spsk. mel

N

2 spsk. timian eller 5-6 blade fra friske stilke

N

100 gram soltørrede tomater, i strimler

N

100 gram feta/salatost i tern

5 personer

}

15 min. arbejdstid

}

20 min. hviletid

}

40-45 min. i ovn

Fremgangsmåde:

1. Rør hakket kylling sammen med salt og peber, gerne 2 min. i en røremaskine hvis du har sådan en. 

2. Tilføj de resterende ingredienser undtagen salatost og rør godt rundt, tilføj salatost/feta til sidst, så de blot bliver fordelt rundt, men ikke går i stykker. 

3. Dæk til og sæt på køl i 20 min. 

4. Form farsen som et brød på et stykke bagepapir og sæt i en varm ovn på 185 grader varmluft.

5. Pensl toppen med lidt olie, så den bliver ekstra sprød.

6. Stegt i ovnen i 40-45 min. til det har en kernetemperatur på 75 grader. 

7. Lad den trække i ca. 10 min. inden servering. 

Server evt. med en rucolasalat med agurk, tomat og feta, pasta og tomatsauce.

Salatinspiration