Grøn grøntsagssuppe med kokosmælk og lime
Denne grønne grøntsagssuppe er en hyldest til sæsonens grønne grøntsager og perfekt til både børn og voksne. Med en base af porrer, hvidløg, grøn peberfrugt, squash, broccoli og kartofler får suppen en fyldig, cremet konsistens og masser af smag. Kokosmælk tilføjer en let eksotisk sødme, mens limeskal og limesaft giver et friskt syrligt twist, der løfter suppen til nye højder. Smagstilpasningen er afgørende for at få balancen mellem lime, salt og peber helt rigtig, og når det lykkes, bliver suppen ganske enkelt uforglemmelig.
Denne opskrift er populær blandt børnene i min vuggestue og børnehave – en dejlig bonus, når man ønsker at servere sund og nærende mad, der også bliver spist med glæde. Server suppen med lynstegt squash, edamamebønner, en skefuld græsk yoghurt og godt brød for en mættende og smuk præsentation.
Ingredienser:
Olie til stegning
1 bundt porrer, i skiver
2 fed hvidløg, presset
1/2 squash, i grove tern
1 grøn peberfrugt, i grove tern
1/2 broccolihovede, i buketter
250 gram ærter, fra frost
300 gram kartofler, skrællet, i grove tern
1 liter vand
1 dåse kokosmælk
1-2 lime, både revet skal og saft
Salt og peber
5 personer
30 min.
Fremgangsmåde:
1. Vask og klargør alle grøntsagerne som beskrevet foroven.
2. Varm olie i en gryde og tilføj porrer og hvidløg, svits ved mellemhøj varme i 2-3 minutter.
3. Tilføj squash, broccoli, ærter og kartofler.
4. Tilsæt vand, kokosmælk og 2 tsk. salt.
5. Bring i kog, og skru ned for varmen, så det småkoger i ca. 20 minutter (til kartoflerne er møre og klar til at blendes)
6. Blend suppen med en stavblender til den har en ensartet konsistens.
7. Riv det yderste grønne lag af lime skallen og tilsæt i gryden, derefter saften fra 1 lime.
8. Smag til med evt. mere limeskal/saft, salt og peber.
Serveres rygende varm, evt. med nogle edamamebønner for at tilføre protein, en skefuld græsk yoghurt som topping, lynstegt squash ( i tern stegt ved høj varme i olivenolie med timian, salt og peber) og lækkert brød.
Velbekomme