Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i september måned
Madplaner september
Grøntsager i sæson
Agurk, Artiskok, Bladbede, Blomkål, Bønner, Broccoli, Bladselleri, Fennikel, Forårsløg, Gulerod, Græskar, Grønkål, Hvidløg, Hvidkål, Jordskokker, Kartofler, Kinakål, Knoldselleri, Krydderurter, Løg, Majs, Pak-choy, Pastinak, Peberfrugt, Peberrod, Persillerod, Porre, Radise, Rødbede, Rødkål, Savojkål, Skalotteløg, Spidskål, Squash, spinat, Tomat. Ærter
Frugt i sæson
Blommer, Blåbær, Brombær, Hindbær, Kirsebær, Melon, Pærer, Ribs, Solbær, Vindrue, Æbler
Evt.:
De varme sommermåneder er forbi, og der er igen en ugentlig suppedag på menuen. Altid med fokus på en form for bælgfrugt inkluderet. Ind imellem kan suppedage også udskiftes med en grøddag. På Rugbrødsdage prioritere jeg altid at have ost, æg og fisk på fadene.
Madplan uge 1
Mandag:
Bælgfrugt/suppe
Karry/linsesuppe med kartofler, persillerødder og friskbagt brød
Tirsdag:
Fisk
Fiskeruller med grøntsagsfyld, fuldkornspasta og tomatsauce
Onsdag:
Kød
Chili con carne med kogte hvedekerner eller brune ris og broccoli
Torsdag:
Bælgfrugt
Kikærtedeller med revet squash. Ovnbagte kartofler, persillepesto og råkostsalat
Fredag:
Rugbrød
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 2
Mandag:
Bælgfrugt/suppe
Jordskokkesuppe med hvide bønner, rugbrødstave penslet med olivenolie, timian og sesamfrø
Tirsdag:
Kød
Kyllingelår, pastasalat og tzatziki
Onsdag:
Fisk
Fiskefrikadeller, kartofler, rødbede og æblesalat vendt i græsk yoghurt med hvidløg
Torsdag:
Vegetarisk
Linselasagne med gulerødder og squash, friskbagt flüte og lidt gnaveagurk
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 3
Mandag:
Bælgfrugt/suppe
Blomkålssuppe med kartofler, ovnbagte kikærter med olivenolie og timian, persillepesto og rugbrødsknas
Tirsdag:
Kød
Frikadeller, perlebygsalat og rødbedetzatziki
Onsdag:
Fisk
Lasagne med mørksej, spinat og broccoli
Torsdag:
Vegetarisk
Pizza med mozzarella og rød linsesauce med revet squash og gulerødder
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 4
Mandag:
Bælgfrugt/suppe
Kartoffel/porrersuppe med hvide bønner, krydret og bagte gulerodskiver, creme fraiche og friskbagt brød
Tirsdag:
Kød
Pitabrød med pulled chicken, tzatziki og blandet grønt
Onsdag:
Fisk
Fiskepie med spidskål
Torsdag:
Æg
Æggekage med broccoli, tomat og salatost i tern, ristet rugbrød og gnavegrønt
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester