Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i september måned

Madplaner september

Grøntsager i sæson

Agurk, Artiskok, Bladbede, Blomkål, Bønner, Broccoli, Bladselleri, Fennikel, Forårsløg, Gulerod, Græskar, Grønkål, Hvidløg, Hvidkål, Jordskokker, Kartofler, Kinakål, Knoldselleri, Krydderurter, Løg,  Majs, Pak-choy, Pastinak, Peberfrugt, Peberrod, Persillerod, Porre, Radise,  Rødbede, Rødkål, Savojkål, Skalotteløg, Spidskål, Squash, spinat, Tomat. Ærter

Frugt i sæson

Blommer, Blåbær, Brombær, Hindbær, Kirsebær, Melon, Pærer, Ribs, Solbær, Vindrue, Æbler

 

Evt.:

De varme sommermåneder er forbi, og der er igen en ugentlig suppedag på menuen. Altid med fokus på en form for bælgfrugt inkluderet. Ind imellem kan suppedage også udskiftes med en grøddag. På Rugbrødsdage prioritere jeg altid at have ost, æg og fisk på fadene.

Madplan uge 1

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Karry/linsesuppe med kartofler, persillerødder og friskbagt brød

Tirsdag:

Fisk

Fiskeruller med grøntsagsfyld, fuldkornspasta og tomatsauce

Onsdag:

Kød

Chili con carne med kogte hvedekerner eller brune ris og broccoli

Torsdag:

Bælgfrugt

Kikærtedeller med revet squash. Ovnbagte kartofler, persillepesto og råkostsalat

Fredag:

Rugbrød

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 2

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Jordskokkesuppe med hvide bønner, rugbrødstave penslet med olivenolie, timian og sesamfrø

Tirsdag:

Kød

Kyllingelår, pastasalat og tzatziki

Onsdag:

Fisk

Fiskefrikadeller, kartofler, rødbede og æblesalat vendt i græsk yoghurt med hvidløg

Torsdag:

Vegetarisk

Linselasagne med gulerødder og squash, friskbagt flüte og lidt gnaveagurk

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 3

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Blomkålssuppe med kartofler, ovnbagte kikærter med olivenolie og timian, persillepesto og rugbrødsknas

Tirsdag:

Kød

Frikadeller, perlebygsalat og rødbedetzatziki 

Onsdag:

Fisk

Lasagne med mørksej, spinat og broccoli

Torsdag:

Vegetarisk

Pizza med mozzarella og rød linsesauce med revet squash og gulerødder

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 4

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Kartoffel/porrersuppe med hvide bønner, krydret og bagte gulerodskiver, creme fraiche og friskbagt brød

Tirsdag:

Kød

Pitabrød med pulled chicken, tzatziki og blandet grønt

Onsdag:

Fisk

Fiskepie med spidskål 

Torsdag:

Æg

Æggekage med broccoli, tomat og salatost i tern, ristet rugbrød og gnavegrønt

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester