Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i oktober måned

Madplaner oktober

Grøntsager i sæson

Bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hyldebær, jordskok, kartofler, kastanje, kinakål, kvæde, kålrabi, løg, majs, nødder, pastinak, peberrod, persille, persillerod, porre, pære, radise, rosenkål, rødbede, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, spidskål, spinat, squash, svampe, tomater.

Frugt i sæson

Blommer, pærer, vindruer, æbler.

 

Evt.:

Efteråret er for alvor landet, og det er oplagt at begynde, at tænke på at lave en masse forskellige gryderetter. Det kan være en god ide, at printe billeder af forskellige råvarer. Så når man servere en gryderet med forskellige råvarer, har børnene mulighed for at se hvad maden indeholder på billederne.

På rugbrødsdagen kan man have fokus på  at tilbyde æg, f.eks. hårdkogt æg, æggesalat eller æggekage. Derudover en slags ost, og en slags fisk f.eks. torskerogn, makrel, rejer, sild etc. og smørbart pålæg med bælgfrugter, f.eks. edamamebønner, hummus, bønnetella. Derudover forskellige tilbud af grøntsager og evt. et stykke frugt. 

Madplan uge 1

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Græskarsuppe med røde linser, ristet rugbrødsstave, finthakkede græskarker og creme fraiche som topping

Tirsdag:

Fisk

Torsk og kartofler i fad med sennepsauce, gulerødder og porrer

Onsdag:

Kød

Kylling i karry med brune ris eller bulgur, dertil ærter/bønner eller broccoli

Torsdag:

Bælgfrugt

Spaghetti i flødesauce med rød peber, tomatpure, hakkede tomater og kidneybønner og parmesan.

Fredag:

Rugbrød

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 2

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Gulerodsuppe med kokosmælk, smagt til med saft fra appelsin og revet appelsinskal. Friskbagt brød og ristede kikærter med olivenolie og paprika. 

Tirsdag:

Kød

Cottage pie og gnavegrønt ved siden af.

Onsdag:

Fisk

Ovnbagt laks, kogte kartofler, dilddressing og dampet broccoli

Torsdag:

Vegetarisk

Byg selv burger med rødbedebøffer, salatblade, tomat, agurk og ærtecreme.

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 3

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Grøn grøntsagssuppe med kartofler, squash, grøn peberfrugt, ærter, broccoli og edamamebønner. Smagt til med lime og kokosmælk. Dertil ristet rugbrødsknas (blendet med græskarkerner, vendt i olivenolie og timian)

Tirsdag:

Kød

Farsbrød, ovnbagte kartofler, tomatsauce, ovnbagte gulrerodsstave vendt i olivenolie og timian

Onsdag:

Fisk

Stegt torskerogn, rugbrød, remouladesauce, gnavegrønt, ovnbagte haricot verts, vendt i olivenolie og sesamfrø til børnehavebørn, kogte ærter til vuggestuebørn, 

Torsdag:

Vegetarisk

Tærte med kartofler og rosmarin, Finthakket blomkål vendt i græsk yoghurt med hvidløg og ærter.

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 4

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Tomatsuppe med suppehorn og ristede kikærter som topping.

Tirsdag:

Kød

Pasta og kylling i fad i tomatsauce med gulerødder.

Onsdag:

Fisk

Hjemmelavede fiskenuggets, pomfritter af bagekartofler, broccoli og ærtedip.

Torsdag:

Vegetarisk

Gryderet med krydderier (som paprika, hvidløgspulver, kanel, spidskommen, lidt chili), hakkede tomater, kartofler, squash og kikærter, serveret med friskbagt brød og creme fraiche topping

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester