Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i november måned

Madplan november

Grøntsager i sæson

Bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, grønkål, gulerod, hvidkål,  jordskok, kartofler, kinakål, kålrabi, løg, majs, nødder, pastinak, peberrod, persille, persillerod, porre, radise, rodselleri,  rosenkål, rødbede, rødkål, skalotteløg, tomater.

Frugt i sæson

Pærer, tranebær, æbler.

 

Evt.:

Efteråret er for alvor landet, og det er oplagt at begynde, at tænke på at lave en masse forskellige gryderetter. Det kan være en god ide, at printe billeder af forskellige råvarer. Så når man servere en gryderet med forskellige råvarer, har børnene mulighed for at se hvad maden indeholder på billederne.

På rugbrødsdagen kan man have fokus på  at tilbyde æg, f.eks. hårdkogt æg, æggesalat eller æggekage. Derudover en slags ost, og en slags fisk f.eks. torskerogn, makrel, rejer, sild etc. og smørbart pålæg med bælgfrugter, f.eks. edamamebønner, hummus, bønnetella. Derudover forskellige tilbud af grøntsager og evt. et stykke frugt. 

Madplan uge 1

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Jordskokke/kartoffelsuppe med hvide bøner og friskbagt brød eller brødcroutoner af rugbrød vendt i olivenolie og timian. 

Tirsdag:

Fisk

Lasagne med torsk og spinat.

Onsdag:

Kød

Frikadeller, bagte rodfrugter, rødbedetzatziki.

Torsdag:

Bælgfrugt

Fuldkornspizza med tomatsauce lavet med kidneybønner, mozzarella og græskar vendt i olivenolie og finthakket rosmarin

Fredag:

Rugbrød

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 2

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Efteråsgrød/ Altid mæt grød med kold toppet med kold æblegrød og hakkede ristede kerner

Tirsdag:

Kød

Paprikagryde med pølser (gryderet med rød peberfrugt, løg, paprika, hvidløgspulver, tomatpure, hakkede tomater og fløde) med kartoffelmos.

Onsdag:

Fisk

Hjemmelavet fiskefingre med ovnbagte kartofler, ovnbagte haricot verts med olivenolie, timian og sesamfrø til børnehave, ærter til vuggestue, remouladesauce.

Torsdag:

Vegetarisk

Pitabrød med hjemmelavet falafler, krydderurtedressing, salat, majs, agurk, tomat.

Tryk her for opskrift

 

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 3

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Blomkål/kartoffelsuppe med ovnbagte kikærter, krydret med olivenolie og hvidløgspulver, friskbagt brød eller rugbrødstave penslet med olivenolie og sesamfrø

Tirsdag:

Kød

Klassisk lasagne (evt. med kylling i stedet for oksekød) og gnavegrønt.

Onsdag:

Fisk

Stegt torskerogn, rugbrød, remouladesauce, gnavegrønt, ovnbagte haricot verts, vendt i olivenolie og sesamfrø til børnehavebørn, kogte ærter til vuggestuebørn, 

Torsdag:

Vegetarisk

Quisadillas med linsesauce ( Svits løg, hvidløg i hvidløgspulver, garam masala, spidskommen, koriander og paprika, tilføj revede gulederødder, hakkede tomater og røde linser)

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 4

Mandag:

Bælgfrugt/suppe

Kartoffelsuppe med ærter og flækærter og friskbagt brød bagt med blandt andet kikærtemel.

Tirsdag:

Kød

Kylling i karry med brune ris, og dampet broccoli.

Onsdag:

Fisk

Fiskecurry – f. eks. torsk eller langefilet i fad, på en fyldt sauce med squash, gulerødder, fennikel, hakkede tomater og kokosmælk. Dertil kogte hvedekerner.

Torsdag:

Vegetarisk

Fladbrød med krydderurtecreme, gulerødder og spidskål  i julienne stegt med krydderier, ovnbagte kikærter i olivenolie med hvidløgspulver.

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester