Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i juni måned
Madplaner juni
Grøntsager i sæson
Agurker, asparges, bladbede, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, forårsløg, gulerod, hvidløg, kartofler, kinakål, løg, majroe, peberfrugt, peberrod, radise, spidskål, spinat, sukkerærter, tomater, ærter.
Frugt i sæson
Hyben, jordbær, rabarber, solbær, stikkelsbær.
Fokus
Juni kan byde på både regnvejrsdage og solrige dage. De varme dage er perfekte til måltider i det fri, så det er en god idé at inkludere retter i madplanen, som er nemme at nyde udendørs, såsom sandwiches, wraps og andre typer af fingermadder. Juni er også en måned, der tilbyder et overflødighedshorn af muligheder for at anvende sæsonens grøntsager.
Madplan uge 1
Mandag:
Bælgfrugt
Minestronesuppe med squash og gulerødder, suppehorn (fuldkorn) og kikærter
Tirsdag:
Bælgfrugt, æg, ost
Trekantssandwich i groft toastbrød, med f.esk. æggesalat, ost og peberfrugt, leverpostej med agurk, hummus
Onsdag:
Kød
Byg selv burger med ærtemos, salatblade, tomat, agurk og pulled chicken
Torsdag:
Fisk
Fiskefrikadeller, ovnbagte kartofler vendt i olivenolie, sesamfrø og timian, dampet broccoli og remouladesauce
Fredag:
Rugbrød
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 2
Mandag:
Bælgfrugt
Ærtesuppe lavet med ærter, porrer, kartofler, kokosmælk, limabønner og smagt til med limeskal og saft. Ovnbagte rugbrødscrotouner
Tirsdag:
Kød
Kyllingelår og couscoussalat med blomkålstzatziki
Onsdag:
Fisk
Fiskecurry med torsk, fennikel, forårsløg og gulerødder i rød karry og kokosmælk
Torsdag:
Bælgfrugt
Pitabrød med ovnbagte falafler, creme fraichedressing med finthakker basilikum og bredbladet persille, salat, majs, ærter, tomat og agurk
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 3
Mandag:
Bælgfrugt
Aspargessuppe med kikærter eller ingrindærter, friskbagt brød med finthakkede græskarkerner og persilleolie
Tirsdag:
Kød
Wraps med edamamespread, rød spidskål, stegt kyllingebryster i tern, agurk
Onsdag:
Fisk
Ovnbagt laks med citronpeber og citronskiver, kogte kartofler, dilddressing og haricot verts eller ærter
Torsdag:
Bælgfrugt
Bland selv pastasalat, med ovnbagte kikærter vendt i olivenolie, paprika og hvidløgspulver, babyspinat, asparges i skiver, majs, tomater og pesto
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester
Madplan uge 4
Mandag:
Bælgfrugt
Tomatsuppe lavet med gulerødder. dertil kidneybønner og fuldkornspasta
Tirsdag:
Kød
Frikadeller, kartoffelsalat og dampet broccoli
Onsdag:
Fisk
Fiskepakker med lyssej, forårsløg, cherrytomater, citron og dild. Kogte hvedekerner og tzatziki med dild
Torsdag:
Bælgfrugt
Pizza med tomatsauce (med kidneybønner i) mozzarella, kartofler, timian/rosmarin og parmesan. Dertil gnavegrønt
Fredag:
Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester