Ideer til madplaner til vuggestue og børnehave i juni måned

Madplaner juni

Grøntsager i sæson

Agurker, asparges, bladbede, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, forårsløg, gulerod, hvidløg, kartofler, kinakål, løg, majroe, peberfrugt, peberrod, radise, spidskål, spinat, sukkerærter, tomater, ærter.

Frugt i sæson

Hyben, jordbær, rabarber, solbær, stikkelsbær.

Fokus

Juni kan byde på både regnvejrsdage og solrige dage. De varme dage er perfekte til måltider i det fri, så det er en god idé at inkludere retter i madplanen, som er nemme at nyde udendørs, såsom sandwiches, wraps og andre typer af fingermadder. Juni er også en måned, der tilbyder et overflødighedshorn af muligheder for at anvende sæsonens grøntsager.

Madplan uge 1

Mandag:

Bælgfrugt

Minestronesuppe med squash og gulerødder, suppehorn (fuldkorn) og  kikærter

Tirsdag:

Bælgfrugt, æg, ost

Trekantssandwich i groft toastbrød, med f.esk. æggesalat, ost og peberfrugt, leverpostej med agurk, hummus

Onsdag:

Kød

Byg selv burger med ærtemos, salatblade, tomat, agurk og pulled chicken

Torsdag:

Fisk

Fiskefrikadeller, ovnbagte kartofler vendt i olivenolie, sesamfrø og timian, dampet broccoli og remouladesauce

Fredag:

Rugbrød

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 2

Mandag:

Bælgfrugt

Ærtesuppe lavet med ærter, porrer, kartofler,  kokosmælk, limabønner og smagt til med limeskal og saft. Ovnbagte  rugbrødscrotouner

Tirsdag:

Kød

Kyllingelår og couscoussalat med blomkålstzatziki

Onsdag:

Fisk

Fiskecurry med torsk, fennikel, forårsløg og gulerødder i rød karry og kokosmælk

Torsdag:

Bælgfrugt

Pitabrød med ovnbagte falafler, creme fraichedressing med finthakker basilikum og bredbladet persille, salat, majs, ærter, tomat og agurk

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 3

Mandag:

Bælgfrugt

Aspargessuppe med kikærter eller ingrindærter, friskbagt brød med finthakkede græskarkerner og persilleolie

Tirsdag:

Kød

Wraps med edamamespread, rød spidskål, stegt kyllingebryster i tern, agurk

Onsdag:

Fisk

Ovnbagt laks med citronpeber og citronskiver, kogte kartofler, dilddressing og haricot verts eller ærter

Torsdag:

Bælgfrugt

Bland selv pastasalat, med ovnbagte kikærter vendt i olivenolie, paprika og hvidløgspulver, babyspinat, asparges i skiver, majs, tomater og pesto

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester

Madplan uge 4

Mandag:

Bælgfrugt

Tomatsuppe lavet med gulerødder. dertil kidneybønner og fuldkornspasta

Tirsdag:

Kød

Frikadeller, kartoffelsalat og dampet broccoli

Onsdag:

Fisk

Fiskepakker med lyssej, forårsløg, cherrytomater, citron og dild. Kogte hvedekerner og tzatziki med dild

Torsdag:

Bælgfrugt

Pizza med tomatsauce (med kidneybønner i) mozzarella, kartofler, timian/rosmarin og parmesan. Dertil gnavegrønt

Fredag:

Rugbrød med pålæg, grønt og evt. rester