Mad til børn

Her deler  jeg inspiration til ugentlige madplaner tilpasset børn i vuggestue og børnehave. (Men du kan naturlivis også finde inspiration til menuen hjemme hos dig selv). Desuden kan du finde mine opskrifter, som jeg synes er ekstra børnevenlige, som er et hit blandt mine vuggestue og børnehavebørn. Jeg er passioneret omkring at skabe varierede og nærende måltider, og jeg har udviklet en struktur, der sikrer, at børnene får en alsidig kost gennem hele ugen.

På denne side finder du forslag til madplaner, der er nemme at følge og tilpasse efter behov. Jeg har opdelt ugen i temaer som suppedag, fiskedag, køddag, vegetarisk dag og rugbrødsdag med forskelligt pålæg og rester. Disse temaer gør det let at planlægge måltiderne og sikre variation i kosten.

Madplanerne tager også højde for årstidens frugt og grønt, så du kan tilpasse retterne efter sæsonens bedste råvarer. Selvom jeg ikke inkluderer detaljerede opskrifter, er tanken, at overskrifterne og temaerne vil give dig et solidt udgangspunkt, som du kan bygge videre på med dine egne madkundskaber.

Jeg håber, at du vil finde inspiration her, og at mine madplaner vil hjælpe dig med at skabe spændende og næringsrige måltider til de små i din vuggestue eller børnehave.

Min baggrund

Baggrund og uddannelse:

Jeg startede min karriere som pædagogmedhjælper og arbejdede i denne rolle i otte år. Det var her, jeg blev opmærksom på vigtigheden af sunde madpakker for børns energi og udvikling. Dette inspirerede mig til at uddanne mig som ernæringsassistent på Roskilde Slagteriskole. Under min uddannelse var jeg elev hos Det Danske Madhus, hvor jeg fik erfaring med at lave mad til 5000 borgere dagligt.

Arbejdserfaring:

Efter uddannelsen fik jeg arbejde i en daginstitution som barselsvikar, hvor jeg lavede mad til omkring 100 børn. Senere arbejdede jeg i en anden daginstitution, hvor jeg lavede mad til 25 børn og fungerede som pædagogmedhjælper 10 timer om ugen. Denne erfaring gav mig en værdifuld indsigt i børns daglige behov.

Min nuværende rolle:

I dag tilbereder jeg måltider til cirka 60 børn og et pædagogisk måltid til de voksne. jeg fokuserer på køkkenarbejdet og stræber efter at skabe sunde og nærende måltider, som giver børnene energi til en aktiv dag, og derudover fokuserer jeg på at være en god rollemodel, med fokus på hvordan man som voksne kan være en god måltidsvært når man nyder maden i selskab med børnene.